Witte Atlas Element High-End digitale optische Toslink audio kabel - 2 meter

63,99
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Wit

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Witte Atlas Element High-End digitale optische Toslink audio kabel - 2 meter

Atlas Element High-End digitale optische Toslink audio kabelGebruik deze digitale optical audiokabel met Toslink connectoren om 2 audio apparaten te verbinden.

Kenmerken:- ontwor voor gebruik bij o.a. hoge kwaliteit CD-spelers, high-end hi-fi systemen, premium streaming audio apparaten en andere componenten in hoogwaardige thuissystemen
- realiseert een neutraal nauwkeurig gedetailleerd maar soepel geluid
- deze kabel biedt een waardevolle upgrade van de prestaties ten op zichte van eenvoudige kabels
- hoogwaardige PMMA (Acrylglas) lichtgeleidende kern
- nauwkeurig bewerkte en microgepolijste ABS-connectoren
- nauwkeurige uitlijning van de kabelcomponenten voorkomt 'jitter'
- garantie: 5 jaar (na registratie)

JitterKabels met slechte geleidermaterialen, kabels waarbij geleider slecht afgestemd zijn op de connectoren en kabels waarbij de connector een slechte pasvorm heeft bij de aansluiting veroorzaken 'jitter'. Jitter is vooral te horen bij het hogere segment audio componenten. Het geluid is korrelig en bleek, kenmerken voor digitale audio van slechte kwaliteit. Wij adviseren voor premium audio segmenten Atlas audiokabels. Door de nauwkeurige uitlijning van de kabelcomponenten voorkomt u Jitter met een Atlas digitale audiokabel.

AtlasAtlas is een succesvolle onafhankelijke Britse fabrikant van high-end audiokabels. Op enkele uitzonderingen na worden alle Atlas producten ontwor, geproduceerd en getest in Kilmarnock, Ayrshire, in het westen van Schotland. Atlas kabels worden algemeen beschouwd als het beste wat op de markt verkrijgbaar is en hebben onderscheidingen ontvangen in o.a. Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Reviews en awardsDe Atlas Element serie heeft 3 jaar op rij What Hi-Fi? awards gewonnen
Meer informatie over de What Hi-Fi awards

Optische audiokabel voor stereo audio en multi-channel audioDeze kabel is geschikt voor overdracht van stereo audiosignalen (2-kanaals), maar kan ook gebruikt worden bij toepassingen waarbij meerdere kanalen gebruikt worden. Denk hierbij aan de 5.1 formaten Dolby Digital (AC3) of DTS.

Let op! Er zitten plastic beschermdopjes op de Toslink connectorenBij veel optische kabels zitten beschermdopjes op de connectoren. Vergeet niet deze eraf te halen alvorens u de kabel aansluit.

Digitale optische audio kabelsEen optische kabel stuurt signalen via optische datatransmissie, wat immuun is voor elektrische stoorsignalen. Een ander groot voordeel is dat grote hoeveelheden kabels vervangen kunnen worden door een enkele glasvezelkabel. Toslink is verreweg de meest gebruikte standaard binnen de optische kabels. Optische kabels worden ook wel S/P DIF kabels genoemd.

S/PDIFS/PDIF (ook wel geschreven als S/P DIF, SPDIF of S/P-DIF) staat voor Sony Philips Digital Interface Format. De S/PDIF specificatie staat verschillende ty kabels en connectors toe. De elektrische kabels worden meestal aangeduid met 'coaxiaal' en 'RCA-connector'. De optische variant wordt meestal 'optisch' (in het Engels 'optical') of 'Toslink' genoemd.