Zwarte Digitaal naar analoog omvormer - Allteq

26,99
De beste prijs bij Allekabels.nl



Verzendkosten €3,95
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Retour Binnen 14 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Zwarte Digitaal naar analoog omvormer - Allteq

✅ Merk: Allteq
✅ Product: digitaal naar analoog omvormer audio
✅ Ingang: 1 x toslink/optisch female
✅ Ingang: 1 x tulp/coaxiaal female
✅ Uitgang: 2 x tulp (RCA) female, 3.5mm jack
✅ Sampling rate: 32, 44.1, 48 & 96 KHz
✅ Kleur: zwart
✅ Externe stroomvoorziening: 5V DC 1A
✅ Extra: wordt geleverd met voedingsadapter
✅ Garantie: 5 jaar

Allteq digitaal coaxiaal omvormer
Met deze omvormer kun je van een digitaal een analoog signaal maken. Het is een klein zwart kastje met verschillende ingangen. Er zit aan de input-kant een female coax-ingang en een optische ingang. Aan de output-kant zitten twee tulpingangen (RCA) en een vrouwelijke 3.5 mm jack-ingang. Dit omvormen kan handig zijn voor het koppelen van 2 apparaten die allebei met een ander soort signaal werken. Let er wel op dat dit apparaatje dus alleen een digitaal signaal analoog kan maken. De andere kant op zal dus niet werken.

Waarom van digitaal naar analoog?
Stel, je hebt een Blu-ray speler. Deze heeft een aantal digitale ingangen waarop bijvoorbeeld een televisie of soundbar is aan te sluiten. Misschien heb je tevens een wat oudere versterker. Je wilt deze niet wegdoen omdat hij het nog goed doet en prima klinkt, maar stilletjes aan worden de ingangen op dit apparaat ietwat ouderwets of misschien zijn alle digitale poorten hierop al in gebruik. In dit geval komt de Allteq digitaal coaxiaal omvormer goed van pas.

Kenmerken
• Vormt een digitaal audiosignaal om naar analoog
• Aansluitingen voor externe geluidsinstallaties
• Inclusief voedingsadapter

Hoe werkt het?
Het is een klein zwart kastje met een aantal ingangen. Aan de ene kant plug je een kabel voor het digitale signaal, naar bijvoorbeeld een Blu-ray speler. Vervolgens sluit je de versterker op de omvormer aan door middel van de vertrouwde rode en witte tulpstekkers. Deze steek je in de andere zijde van de omvormer. Dit werkt eenvoudig, er is geen technische kennis voor nodig. Vervolgens hoef je alleen nog maar de voedingsadapter op de omvormer aan te sluiten en de stekker in het stopcontact te steken. Het digitale signaal wordt op deze manier omgezet in een analoge versie waardoor je bijvoorbeeld Blu-ray films over een goede hifi installatie kunt afspelen.